Headerbild

Klubbturer

UPK anordnar paddelresor de flesta helgerna under april till november. Dagsturerna går oftast till Dalälven (Gysinge 7,5 mil, Tyttbo 9 mil). Populära helgmål lite längre bort är Björbo vid Västerdalälven och Hovra vid Mellan-Ljusnan. Klubbläger och paddelfestivaler anordnas även i Åre, Voxnan och på olika platser i Norge och övre Norrland. Läs mer om paddling på dessa platser här.

Alla klubbturer i UPK genomförs till självkostnadspris, oftast med gemensam mat och transport. Ledare ställer upp helt utan ersättning. Därför förväntas du hjälpa till med det du kan göra. Som att laga mat, ställa upp med egen bil då och då osv.

De flesta av turerna passar bra för personer som är nya i klubben, många resor går till ställen där det finns paddling på olika svårighetsnivåer (klass II till III). De turer som är extra bra för dig som är nybörjare är märkta ”Nybörjarvänlig” och det betyder att vi anpassar paddling lite extra för de som är nya.

För att följa med på en klubbtur är det ett absolut krav att du har gått en nybörjarkurs eller har motsvarande kunskaper.

Info och anmälan till klubbturer sker via UPKs epostlista. Den som är ansvarig för turen brukar skicka ut info ett par veckor i förväg.

Om du saknar någon tur eller aktivitet  och vill samordna den så anmäl den till info@upk.se så kommer den med i schemat. Kom gärna med idéer om vad vi ska hitta på! Som samordnare av en klubbtur behöver du skicka ut information på listan och samordna bilar och tider. Det betyder inte att du behöver leda paddling väl på plats.

Vill du paddla? Ordna en tur!

Om du känner dig osäker på att ordna en tur själv men ändå vill paddla så skicka gärna en fråga på mejllistan, nån nappar säkert och så kan en tur ordnas gemensamt. 

Andra paddelaktiviteter i landet hittar du tex på https://www.kanot.com/