Headerbild

Träning på Fyrisån

Under vår, sommar och höst har vi träning på Fyrisån.

Klubben har utrustning att låna till medlemmar för träning på Fyrisån. Det finns forskajaker, slalomkajaker, polokajaker och kanadensare att låna. Vi har även flytvästar, våtdräkter (när det behövs), hjälmar, kapell och paddlar.

Vid Fyrishov flyter Fyrisån lugnt, men ger bra möjligheter till ett kvällspass med bra paddelträning. Man kan träna i vår slalombana eller spela polo, portar för slalom och mål för polo finns att använda. Det går även att paddla tur retur till centrala Uppsala, fint en sommarkväll!

Vuxenträning har inga utpekade ledare eller ett strukturerat upplägg. Vi träffas och spelar polo, tränar slalom eller bara paddlar för nöjes skull.

Om du inte har paddlat tidigare är du välkommen på någon av våra ”prova-på-tillfällen” den 1 tisdagen varje månad, se mer info nedan. På sidan ”Börja paddla med oss” kan du läsa mer om hur du kan börja paddla med oss.

Träningstider

I maj (se kalendern) börjar träningen på Fyrisån – polo och slalom vid kanothuset på Fyrishovs Camping. Samling kl 18. På denna tid går det bra att komma ner till ån och träna på egen hand också.

Träning på hösten behöver anpassas efter kyla och framförallt mörker. I mitten på september går solen ner runt kl 19. I slutet på september går den ner redan före 18.30.

Har du frågor om träningen, skicka epost till info@upk.se.

Om du är intresserad av att paddla eller träna på ån andra tider, skicka gärna ett mejl på UPKs mejllista för att få sällskap.  Håll gärna koll på mejllista för aktuell information om paddling.

Hitta till träningen

Vårt kanothus ligger på Fyrishovs camping, nedanför minigolfbanan. Träningsbanan ytterligare 10 meter längre bort, i Fyrisån.

Prova-på-paddling 1a tisdagen varje månad

Vi välkomnar alla som vill testa paddling till vår träning den första tisdagen varje månad. Träningen börjar kl 18 och du behöver vara på plats 17.45. Du får låna utrustning och våtdräkt. Vi paddlar i Fyrisån. Ta med ombyte och kläder som tål att bli blöta. Du kommer troligtvis att bli blöt. Ombyte sker utomhus, vi har inget omklädningsrum.

Meddela i förväg att du kommer till info@upk.se!