Headerbild

Paddelresor utanför Sverige

Är du sugen att komma utanför Sveriges gränser och paddla i andra miljöer än vad vårt land kan erbjuda så finns det mängder av researrangörer som ordnar olika typer av paddelresor. Det kan ibland vara svårt att veta vad det egentligen är för paddling och vad man ska förvänta sig. Här är en sammanställning av några av de arrangörers som klubbens medlemmar har varit ute och paddlat med. 

Urvalet här är baserat på företag som personer i vår klubb har erfarenhet av. Vi har inte gjort någon recension av någon, se det som tips och fråga gärna om du vill veta mer. Så klart finns det andra arrangörer. Svårighetsgrad och upplägg varierar. Några är fokuserade på äventyret medan andra är mer teknikorienterade. Om du har andra tips så hör gärna av dig!

Det är verkligen belöningen för all träning på Fyrisån och i poolen på Fyrishov att kunna åka iväg och paddla på vackra platser med härliga människor. Ta chansen om du har möjlighet! Och vem vet, kanske är det bra att passa på för oss som fortfarande får röra oss någorlunda fritt över landsgränsern att göra våra paddelresor nu.

Glöm inte att utöver resor med proffs så kan man ju alltid ordna egna turer med UPK:) Och glöm inte att berätta för oss här hemma hur du haft det!

 

Far Away Adventures
http://www.farawayadventures.com/
Resor till Nepal,Bhutan, Tibet och Indien erbjuder både lugna resor som inbjuder till eftertanke och mer våghalsiga äventyr som att klättra i Himalayas berg och paddla nedför dess forsar. Färdiga program finns men skräddarsydda resor fixas också. Inka Gurung numer bosatt i Dala-Floda är grundare till företaget och en stor inspiratör. Missa in att läsa om projektet Himalayan Adventure Girls
Ute och Kicki har rest med Far Away Adventures.

Alpint Äventyr
http://www.alpintaventyr.com/
Skräddarsydda forspaddlingsresor i Alperna och Corsica med franske (men svensktalande) guiden Julien Turin.
Kicki och Bosse har varit på resa med Alpint Äventyr.

Kajaktiv
http://kajaktiv.se/
En av våra närmaste paddelbutiker är Kajaktiv i Dala-floda. Kajativ ordnar kurser på olika nivåer i Dala-Floda och Björbo om man vill paddla i svenskt vatten. Organiserade turer går tex till Norge.

FlowFree Coaching

http://www.flowfree.co.uk

FlowFree Coaching med Lowri Davies erbjuder paddling och teknikcoachning i England och Österrike.
Ute har paddlat i Österrike med FlowFree Coaching.

Aterra
http://www.aterra.se/
Kajakbutik och arrangör av paddelresor. Oftast anlitas kursledare från lokala företag (i Slovenien med www.alpinaction.it/en/). Resorna går bland annat till Slovenien, Portugal och England.
Daniel B, Daniel L och Kristina har varit på resa med Aterra.

Gene17
http://gene17kayaking.com/
Gene17 ordnar ”all-inclusive” resor till flera ställen och länder. Det har både teknikfokuserade kurser, säkerhetsutbildningar och turpaddling. Utbildade och duktiga instruktörer, mat och boende brukar ingå i kursavgiften som därmed blir lite högre. Resor och kurser i länder som Norge, Italien och Slovenien.
Daniel L, Bosse och Kicki har varit på paddelresa på Gene 17.

Sweet water coaching
http://www.sweetwatercoaching.co.uk/
I England finns Dennis Newton och med honom kan man paddla. Vid flera tillfällen har han varit i Sverige och instruerat forspaddlare med teknik för både freestyle och utförspaddling. Är man några stycken går det bra att boka kurs eller aktivitet med honom.
Bosse och Kicki har varit på kurs med Dennis. 

Ace kayaking
http://www.acekayaking.com/
Har man vägarna förbi sydöstra USA är detta en mycket seriös och prisvärd aktör. Turer och kurser skräddarsys och paddling finns i alla svårighetsgrader. Möjligt året om på allt från större vatten som liknar Dalälven, till snäll creeking med roliga slides, brant och tekniskt med fantastiska pool-drops i vackra miljöer.
Daniel B har rest med ACE och instruktören Joseph Gudger.